Puzzle-uri, distracție, învățare și dezvoltare

Ne jucăm sau învățăm? Dar nu se poate amândouă?  Sunt două întrebări pe care și le-ar pune orice copil și părinte, atunci când vine vorba de priorități. 

Copilul, bineînțeles că vrea să se joace și să se distreze. Părintele, pe de altă parte, pe cât de mult și-ar dori să îl vadă pe cel mic cum se distrează, cum râde și se simte bine, este și îngrijorat pentru dezvoltarea și învățarea lui, astfel că trebuie să găsească o cale de mijloc sau o activitate prin care să ”împuște doi iepuri dintr-o lovitură”. Dar oare, care este acea soluție miraculoasă? Vă spunem noi, puzzle-ul din lemn!

Este dovedit că orice fel de puzzle are anumite beneficii pentru dezvoltare, iar coordonarea, rezolvarea problemelor, stimularea spiritului de independență, abilitățile de raționament, clasificarea și creativitatea sunt doar unele dintre ele. Copiii, încercând să facă singuri imaginea să devină realitate, să pună piesele cap la cap, să le sorteze, să analizeze, și să le potrivească, se dezvoltă pe mai multe planuri, atât cognitive, cât și creative. Iar satisfacția finală este neprețuită. 

Puzzle-ul din lemn este cu atât mai deosebit. Acesta, nu se aseamănă deloc cu un puzzle clasic, iar nivelul de dificultate este mai ridicat, dar și interesul mai crescut. Forma nu este simpla, dreptunghiulară sau pătrată, ci în forma animalului după modelul ales, piesele sunt atipice, unele chiar în formă de animale, iar materialul din care sunt făcute este de foarte bună calitate, fiind un lemn de mesteacăn care lasă un miros plăcut. Cutia este din același lemn, în care se regăsesc bine împachetate într-un săculeț de pânză piesele și un suport, pentru a putea sprijini partea din față a cutiei, ca un model după care să te iei. 


Este un cadou ideal pentru copiii mici sau mari având în vedere beneficiile, dar și atracția pentru ceva frumos, colorat, nou, dar mai ales interesant, care le pune mintea la încercare. Poate să fie, de asemenea și o activitate de grup sau pe pereche, pentru o dupămasă relaxantă în familie, sau un moment special pentru tine și copilul sau nepoțelul tău. 

Noi ne-am distrat făcându-l și am încercat să ne testăm abilitățile și să vedem cât de repede reușim să îl facem. Vă spunem doar că nu e chiar așa ușor cum pare!  

Sperăm să îl încercați și voi și să ne spuneți ce părere aveți, care este modelul vostru preferat și căt de repede l-ați făcut. Suntem tare curioși.


You may also like

Vezi toate articolele
Example blog post
Example blog post
Example blog post